Omega-3 masne kiseline iz mikroalgi – održiva alternativa ribljem ulju
Ulja iz mikroalgi su prirodni izvori polinezasićenih masnih kiselina dugog lanca (EPA, DHA) koja pružaju potpuno iste zdravstvene prednosti kao i omega-3 masne kiseline dobivene iz ribljeg ulja, ali imaju određene prednosti u odnosu na njih:
- Nemaju mirisa
- Ne sadrže kolesterol
- Postojanog su sastava
- Ne sadrže potencijalne zagađivače koji su važan rizik kod ribljih ulja
- Proizvodnja biomase iz algi je lakša i ekološki prihvatljivija
- Proizvodnja daje veće prinose nego u slučaju proizvodnje ribljeg ulja
- Ekstrakcija ulja se vrši pomoću vode, a ne otapala, tako da ne postoji rizik od izlaganja toksinima ili zagađivačima iz okoliša
Osobe koji slijede vegetarijansku ili vegansku prehranu, ili oni koji žele imati svoj pozitivan utjecaj na planet, ne moraju više brinuti kada je riječ o unosu neophodnih omega-3 masnih kiselina.
life’s® OMEGA su prve i jedine 100% veganske omega-3 masne kiseline biljnog podrijetla iz mikroalgi koje se uzgajaju na održiv način i čiji uzgoj nema utjecaja na ekosustav u moru.

Ulje life’s® OMEGA je pogodno za vegane i osobe alergične na ribu
Nedostatak omega-3 masnih kiselina u svijetu
Najnovija istraživanja podupiru stav da bi unos od 1000 mg EPA i DHA dnevno trebao biti cilj za optimizaciju kardiovaskularnog zdravlja, a dodaci prehrani su najprikladniji način da se osigura postizanje tih razina.
Rezultati objavljene meta-analize pokazale su da odgovarajući unos EPA i DHA iz ulja algi može smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti kod osoba s povišenim razinama triglicerida ili LDL-kolesterola u krvi.
Također je potvrđeno da DHA (dokozaheksaenska kiselina) iz ulja algi smanjuje serumske trigliceride i povećava HDL-kolesterol kod osoba bez koronarne bolesti srca.
Zdravstvena prijetnja povišenih triglicerida i LDL-kolesterola rezultat je loših prehrambenih navika. Povećana konzumacija prerađene hrane koja sadrži transmasnoće (uključujući djelomično hidrogenirana ulja), zasićene masti i kukuruzni sirup s visokim udjelom fruktoze, primarni su pokretači povećanih razina triglicerida i LDL kolesterola, koji pridonose debljini i kardiovaskularnim bolestima.
Nutritivne prednosti omega-3 masnih kiselina iz ulja mikroalgi:
- Podržavaju zdravlje srca i krvnih žila
- Neophodne su za razvoj dojančadi
- Smanjuju upalne procese u tijelu
- Važne su za kognitivno zdravlje
- Doprinose održavanju normalnih razina šećera u krvi
- Olakšavaju pokretljivost zglobova
- Podržavaju zdrave razina HDL kolesterola i triglicerida
- Pogodne su za vegetarijance, vegane i osobe alergične na ribe
- Jačaju imunološki sustav
- Važne su sa zdravlje očiju
- Podržavaju dobro raspoloženje
Time Health Vegan life’s® OMEGA-3 120 mekih kapsula bez punila i aditiva