Certificirano ulje jetre divljeg bakalara iz dubokih mora Aljaske
Za razliku od drugih vrsta ribljih ulja, ulje jetre bakalara sadrži, osim omega-3 masnih kiselina DHA (dokosaheksaenske kiseline), EPA (eikosapentaenske kiseline) i DPA (dokosapentaenske kiseline), još i prirodne vitamine A i D, kao i proresolucijske medijatore neophodne za zdravlje srca, mozga, očiju, metabolizma, imunološkog sustava, cirkulacije i pokretljivost zglobova.
Sa 1000 mg omega-3 masnih kiselina (EPA, DHA i DPA) i 45 mcg prirodnih pro-rezolucijskih medijatora po žličici, Dr. Mercola Ulje jetre aljaskog bakalara s prirodnim okusom limuna podiže ovo ulje na potpuno novu razinu:
- Nema neugodnog ribljeg okusa zahvaljujući pažljivim metodama berbe i obrade koje čuvaju svježinu i kvalitetu ribe i ulja
- Nema teškog osjećaja ulja u ustima kada se uzima sa žličicom – ostaje samo ugodan okus organskog limuna
- Sve hranjive tvari i komponente u takvom su obliku da ih tijelo lako apsorbira
Bakalar za ovaj proizvod lovi se odgovorno u dubokim, hladnim vodama Beringovog mora i prerađuje lokalno u Dutch Harboru na Aljasci putem održivog ribolova. Riba koja se koristi za ulje jetre aljaškog bakalara lovi se na održiv način kako bi se minimalizirao utjecaj na okoliš i usputni ulov.
Kada proizvod od ulja jetre bakalara dobije MSC certifikat, zajamčena je njegova svježina i autentičnost. Svaka se serija može pratiti od vremena, datuma i mjesta ulova – pa čak i plovila – a te informacije se mogu dobiti samo s ovom jedinstvenom vrstom potvrde.
Plava oznaka ribe primjenjuje se samo na divlju ribu ili plodove mora iz ribarstva certificiranog prema MSC standardu prema strogim znanstvenim mjerama. To znači da je proizvod sa takvom oznakom došao iz održivog ribolova i da je zadovoljio zahtjevnu certifikaciju standardnog lanca nadzora.
Upravo takvo je i Ulje jetre aljaškog bakalara Dr. Mercole – certificirano od istog Vijeća za pomorsko upravljanje, koje osigurava održivost i kvalitetu u svakoj fazi – od broda do bočice.
Ulje jetre divljeg bakalara je jedinstveno
Razlikuje se od bilo koje druge vrste ribljeg ulja jer:
- sadrži protuupalne omega 3 masne kiseline
- bogato je prirodnim vitaminima A i D
- regulira razinu kolesterola i triglicerida
- djeluje preventivno protiv bolesti srca i krvnih žila
- ublažava upale kod svih oblika artritisa
- poboljšava kognitivno zdravlje kod djece i odraslih
- doprinosi normalnom razvoju vida
- jača imunološki sustav
- podržava reproduktivno zdravlje
- olakšava simptome gastritisa
Omega-3 masne kiseline suzbijaju upalu, a omega-6 masne kiseline potiču upalu
Količina omega-3 masnih kiselina u prehrani trebala bi biti dva puta veća u odnosu na omega-6 masne kiseline.
Većina stanovništva zapadnih zemalja ima manjak omega-3 masnih kiselina DHA i EPA, zbog konzumiranja velike količine omega-6 masnih kiselina iz prerađene hrane i sjemenskih ulja, a male količine omega-3 masnih kiselina iz izvora poput divljeg aljaskog lososa, jetre bakalara, haringe, inćuna i sardina.
Niži omega-3 indeks povezan je s povećanim rizikom za zdravstvene probleme kao što su:
- Brže starenje stanica
- Problemi sa srcem i krvožilnim sustavom
- Kognitivne promjene (koncentracija, pamćenje)
- Teškoće sa vidom
- Upalni procesi
- Visoke vrijednosti kolesterola
- Nesanica
Ukratko, glavne prednosti ulja jetre bakalara su: protuupalno djelovanje, opskrba prirodnim vitaminima A i D, sprječavanje bolesti srca i krvnih žila, poboljšanje funkcije mozga, vida, koštanog, reproduktivnog i imunološkog sustava