Podrška kod probave glutena
Gluten kao kombinacija nekoliko različitih proteina, izuzetno je teško probavljiv. Najviše je prisutan u pšenici, ali se nalazi i u ječmu, raži, a skriven je i u mnogim gotovim namirnicama.
Ako želimo izbjeći gluten u svojoj prehrani, znamo koliko može biti izazovno nabavljati hranu. Samim proučavanjem jelovnika u restoranu ne možemo sa sigurnošću znati sadrži li jelo pšenicu, gluten ili zgušnjivače, veziva i pojačivače okusa koji sadrže gluten.
Formula Gluten Enzymes Dr. Mercole uklanja svaku takvu sumnju, jer može pomoći da uživamo u obroku i ako nismo sigurni da li sadrži gluten ili ne.
Brza probava glutena ključna je za njegovu toleranciju, pa je proizvod Gluten Enzymes znanstveno osmišljen tako da pomogne u brzoj i potpunoj probavi glutena, te ublaži nadutost, plinove i druge probavne probleme.
Gluten Enzymes sadrži:
- Amilazu za probavu ugljikohidrata
- Optimalne pH proteaze za brzu razgradnju glutena na manje fragmente polipeptida i aminokiselina
- Peptidazu za oslobađanje aminokiselina iz glutenskih proteina
- ATP ili adenozin 5’-trifosfat, kojeg nema u prerađenoj i kuhanoj hrani
Dva ključna čimbenika odvajaju Gluten Enzymes Dr. Mercole od drugih formula:
- enzim peptidaza u ovom suplementu razdvaja peptidne veze proteina glutena po sredini i na oba kraja, zbog brže razgradnje
- amilaza brzo probavlja zaštitne ugljikohidrate koji okružuju gluten, te omogućuje proteazama lakši pristup, da potpuno razbiju gluten prije nego što dođe do tankog crijeva, gdje uzrokuje većinu nelagoda
Gluten Enzymes se mogu uzimati za probavu glutena i ugljikohidrata ili, za najbolje rezultate, zajedno sa Full Spectrum Enzymes za potpuni enzimski program koji pomaže u probavi svih vrsta hrane.