Fermentirane klice brokule su više bioraspoložive
Kliknite na “CC” za prikaz HR titlova
Svježa organska brokula i klice brokule jedne su od najzdravijih namirnica koje danas možemo naći.
Obje sadrže visoke koncentracije spojeva zvanih glukozinolati, od kojih su dva spoja, glukorafanin i sulforafan, postala tema više od 650 znanstvenih publikacija.
Sulforafan se smatra vodećim antioksidansom u brokuli i klicama brokule i odgovoran je za mnoge njezine zdravstvene prednosti, uključujući:
- Neutralizira toksine i slobodne radikale
- Pomaže kod procesa detoksikacije tijela
- Smanjuje upalu
- Štiti DNA
- Može usporiti rast tumorskih stanica
- Podržava zdravlje crijeva i flore
- Pomaže kod zdravlja zglobne hrskavice
- Podržava zdravlje mjehura i prostate
Međutim, kako bismo od ovog ključnog spoja dobili sve ove prednosti, morali bismo jesti oko 2 kilograma brokule tjedno! Dodatno, uobičajen način obrade i kuhanja često uništava ključni enzim važan za pretvaranje glukorafanina u sulforafan.
Fermentacijom brokule, kao što je to učinjeno u formuli dr. Mercole, pretvorba glukorafanina u sulforafan ne ovisi o crijevnim mikroorganizmima. U osnovi, fermentacija čini upravo ono što bi učinila zdrava crijeva – opskrbljuje tijelo bioraspoloživim sulforafanom.
Fermentirane klice brokule Dr. Mercole sadrže organski fermentirani prah klica brokule i aktivirani prah cijele biljke brokule.